Saaristolaisleipä & savuporomousse

Saaristolaisleipä omenamehusta

(3 leipää)

1 l Marli Natur Omenamehua
50 g hiivaa
3 dl siirappia
1,5 rkl suolaa
3 dl kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl ruisjauhoja
13 dl vehnäjauhoja

Murenna hiiva haaleaan mehuun. Lisää muut aineet puuhaarukalla sekoittaen. Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikinasta tulee löysän puuron kaltaista. Anna kohota lämpimässä 1 tunti.

Jaa taikina kolmeen voideltuun leipävuokaan. Kohota peitettyinä 45 minuuttia.

Paista leipiä ensin 250 asteessa 10 minuuttia, sitten 150 asteessa 1 tunti 45 minuuttia. Jäähdytä leivät vuoissaan.

Savuporomousse

100 g kylmäsavuporoa
1 dl kuohukermaa
1 dl ranskankermaa
0,5 dl ruohosipulia hienonnettuna
1-2 rkl raastettua piparjuurta
1 tl sitruunamehua
mustapippuria ja suolaa myllystä maun mukaan

Suikaloi tai kuutioi savuporo. Vaahdota kerma pehmeäksi. Sekoita vaahtoon porokuutiot ja ranskankerma. Lisää ruohosipuli ja piparjuuriraaste. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla, tarvittaessa myös suolaripauksella.

Kokeile saaristolaisleivän kanssa myös glögillä maustettua punasipulimarmeladia!


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.