Tarvitset joko paperisia tai kankaisia serviettejä. Mitä suurempi servietti (esim. 40x40 cm), sen näyttävämpi kuusi. Tarvitset myös kuusen jalan sekä tähden, kuten kanelitangon ja tähtianiksen.
Juhlavat joulukuuset
Joulun ajan juhlapöytään kannattaa tehdä kaunis ja persoonallinen kattaus, sillä ihania yksityiskohtia katsellessa myös juhlijoiden ruokahalu kasvaa. Taittele servieteistä tyylikkäitä joulukuusia ja viimeistele ne kanelitangolla ja tähtianiksella.
Asettele servietti kulmittain itseesi päin ja taita sen ensimmäinen kerros alas.
Tartu sitten servietin toiseen kerrokseen ja taita se alas niin, ettei se kuitenkaan kokonaan peitä ensimmäistä kerrosta.
Jatka taittelua, kunnes kaikki neljä kerrosta on paineltu alas.
Käännä molemmat sivut taitoksen alle niin, että kuuselle muodostuu latva.
Taita sitten kuusen kulmat alaspäin.
Käännä kuusi ja taita myös kuusen alaosa ylöspäin.
Viimeistele kuusi jalalla sekä tähdellä ja asettele se lautasen päälle.